Voorland

Sportpark Voorland ligt in de Watergraafsmeer en is ongeveer veertig hectare groot, waarvan vijf-en twintig hectare bestaat uit sportvelden en tien hectare uit beplanting. Er zijn vijf voetbalvelden, vier hockeyvelden, zes tennisbanen, een atletiekbaan, een J.O.P ( Jongeren opvang plek) deze bestaat uit een voetbal/basketbalveldje en een skatebaan.

Op sportpark Voorland zijn de volgende clubs gevestigd:

Voetbal: Geuzen-Middenmeer, Sporting Amsterdam, S.C. Voorland, Scheidsrechters Vereniging Amsterdam en V.V.G.A. voetbal.

Hockey: H.C. AthenA

Atletiek: A.V. 23

Tennis: V.V.G.A.

In 2010 is op sportpark Voorland/Middenmeer een veelzijdig en innovatief recreatiegebied aangelegd dat bruist van de activiteiten. Er is van alles te beleven voor zowel jong als oud. Het heet heel toepasselijk, Meerpark, omdat er nu nog meer ruimte is om te recreëren. Ook de senioren in Amsterdam oost worden zeker niet vergeten er is een mooie nieuwe jeu de boulesbaan, een groot schaakbord en fitnesscircuit in Meerpark aangelegd. U kunt u heerlijk Barbecueën terwijl uw (klein)kinderen aan het spelen zijn. Op de sportparken Voorland/Middenmeer en tuinpark Nieuwe Levenskracht zijn daarnaast vier natuurwandelingen uitgezet. Sportpark Middenmeer-Voorland is een groot aantal fruitbomen en fruitdragende heesters rijker. Het fruit van deze bomen en heesters is bedoeld voor lokale consumptie: het kan worden geoogst door gebruikersgroepen van het park of worden aangeboden in de sportkantines.

De aanplant is onderdeel van een landelijke pilot onder de noemer Fruit4Sport. Op het sportpark zijn in totaal 216 fruitbomen en 510 heesters geplant, waaronder Peren, Appels, Notenbomen, Hazelnoten en Blauwe bessen. Naast het sportpark ligt Science Park waar het Universum is verrezen. Deze indoor sportaccommodatie biedt vele mogelijkheden om te sporten zo zijn er twee hele grote sporthallen, een gymzaal, fitness en krachtsportruimten, diverse sportruimten, een klimmuur, een sauna en een sportcafe/restaurant gevestigd. Ligging en bereikbaarheid Is gelegen in Stadsdeel Oost en ligt tussen de Kruislaan/Middenweg/spoor Science Park en de ring A10 Oost. Het sportpark is te bereiken met de auto alleen vanaf de Middenweg en Kruislaan. Met de fiets is het park vanaf alle kanten te bereiken door middel van vrij liggende fietspaden. Het sportpark is van beide kanten (Middenweg en Kruislaan) met het openbaar vervoer bereikbaar. Men kan ook met de trein bij Station Science park uitstappen.

Sportpark Voorland / Middenmeer

Adres:
Radioweg 76
1098 NJ Amsterdam 

Telefoon: (020) 665 6770

Ligging en bereikbaarheid :

Is gelegen in Stadsdeel Oost en ligt tussen de Kruislaan/Middenweg/spoor Science Park en de ring A10 Oost. Het sportpark is te bereiken met de auto alleen vanaf de Middenweg en Kruislaan. Met de fiets is het park vanaf alle kanten te bereiken door middel van vrij liggende fietspaden. Het sportpark is van beide kanten (Middenweg en Kruislaan) met het openbaar vervoer bereikbaar. Men kan ook met de trein bij Station Science park uitstappen.