Snoeicursus van fruitbomen

Rond  het sportpark Voorland/Middenmeer zijn verschillende fruitboomgaardjes geplant in het kader van Fruit4sport.  De fruitboomgaardjes zijn geadopteerd door sportverenigingen en betrokken buurtbewoners.

In samenwerking met de afdeling sportaccommodaties beheer, werkt men regelmatig aan het onderhoud van de fruitboomgaardjes, zoals bemesten , inspecteren, maar ook snoeien en het oogsten van appels.

Het geproduceerde fruit beland in de sportkantines waar Fruit4 sport een positieve gedragsverandering beoogt in het aanbod  van gezonde  voeding en de consumptie in de verschillende sportkantines.

De fruitboom geeft ons veel, maar daar staat tegenover dat een fruitgewas ook extra verzorging vraagt in vergelijking tot een “normale” struik of boom.

Een van de belangrijkste jaarlijks terugkerende ingrepen in de ontwikkeling en verzorging van een fruitboom is zorgvuldige snoei.

In de cursus leer je niet alleen de theoretische achtergrond rond de snoei van vruchtbomen, maar gaan wij het geleerde direct in de praktijk brengen.

Wil je meedoen , meld je dan aan.

Cursusdatum is :

Zaterdag 12 maart 2016

Programma:

09.30 uur koffie

10.00 – 11.30  uur theorie

Gevolgd door een lunch

13.00 -15.00 uur praktijk

Waar:

Radioweg 76 in het beheergebouw

De training wordt gegeven door Remco Kuhry

Aanmelden:

Voor 7 maart bij:  H.velders@amsterdam.nl

Maximaal aantal deelnemers: 15 personen (vol is vol)