10 september: Appels oogsten

Het is weer zover! Zaterdag 10 september  om 10.00 uur gaan wij appels oogsten. Doet u gezellig mee?

Gezonde voeding in de sportkantines van Voorland en Middenmeer, dat is het hoofddoel  van het concept Fruit4sport. Rond  de velden van Voorland en Middenmeer zijn de afgelopen jaren meerdere Appel boomgaardjes en peren boomgaardjes aangeplant.  Ook al zijn de boompjes jong, er hangt al een leuke appeloogst. Vrijwilligers van de  sportverenigingen gaan zaterdag 10 september de appels oogsten en ze vervolgens uitdelen in de sportkantine van hun club. Fruit4sport levert een gedeelte van de oogst aan de bewoners van Park de Meer voor burendag op 24 september. Van de appels worden appelsap en verschillende gerechten gemaakt.

Wil je het oogsten van appels zelf beleven en of wil je vrijwilliger worden om de appelgaardje te onderhouden.  Kom dan naar  de Atletiekbaan van AV 23 aan de Radioweg (de boomgaard is aan de overkant van de baan).

Om 10.00 uur. Inschrijven is niet nodig. De activiteit is gratis! Als u wat appels mee wilt nemen dan kan dat,  dus graag een kleine tasje meenemen.

Lees ook het volgende informatieve artikel: http://www.wageningenur.nl/nl/show/Fruit4Sport-Fruit-uit-sportparkboomgaard-in-de-kantine.htm